Groeit geld aan de bomen? Kan een bloem én slim zijn én bizar? En wil je graag een zot weetje kennen over Pampasgras? Lees verder en kom erachter wat onze bos je deze week te bieden heeft…

De Eucalyptus cinerea (4) staat bekend als de ‘silver dollar tree’, omdat de bladeren lijken op zilveren munten. Maar we weten allemaal dat geld nu eenmaal niet aan de bomen groeit. Of toch wel? Wetenschappers ontdekten dat de bladeren van eucalyptusbomen in West-Australië gouddeeltjes bevatten. Hoe dat kan? De gouddeeltjes zaten in het water dat de bomen opslurpen via hun wortels. De onderzoekers concludeerden dat deze natuurlijke goudzoekers een milieuvriendelijkere manier konden zijn om in de toekomst naar goud en andere waardevolle mineralen te zoeken. Leve de natuur!

De knappe roze bloem met het groene topje is de Veronica ‘Smart Bizarre’ (3). Blijkbaar vond iemand dat het die twee kenmerken – slim én bizar – tegelijkertijd uitstraalde. Vaak gebruikte namen voor de Veronica zijn ‘ereprijs’ en ‘vogeloog’. En waarschijnlijk werd de bloem genoemd naar de Heilige Veronica, geboren in de eerste eeuw na Christus. De Amerikanen maakten vroeger thee van deze bloem, als middeltje tegen luchtwegproblemen veroorzaakt door allergieën en astma.

De Matthiola ‘Italy Apricot’ (2) is lid van de mosterdfamilie. Het is vernoemd naar de zestiende eeuwse Italiaanse dokter en natuuronderzoeker Pietro Andrea Mattioli. Dat verklaart alvast het Italiaanse deeltje van de naam. En ‘Apricot’, in het Nederlands ‘abrikoos’? De kleur uiteraard.

In je boeket deze week zit ten slotte ofwel de bladvormige Anthurium ‘Princess Alexia Mozaiek’ (1) ofwel de hartvormige Anthurium ‘Attractive Love’. De soort komt oorspronkelijk uit Amerika en staat ook bekend als ‘staartbloem’ of ‘flamingobloem’. Maar eigenlijk is het een kruid.

  1. Eucalyptus Cinerea
  2. Matthiola Italy Apricot
  3. Veronica Smart Bizarre
  4. Anthurium Princess Alexia Mozaiek
  5. Echinacea White Swan

We zijn heel benieuwd naar jouw bloomon boeket en wat je ervan vindt. Sharing is caring! Delen dus maar op Facebook of Instagram met de hashtag #bloomonbe.